Autocar sau Microbuz?

Transportul auto internațional de călători presupune transportarea pasagerilor cu autocare si microbuze. Unii călători preferă călătoria cu rutiera, altii cu autocarul.

Care sunt diferențele dintre calătoria cu autocarul și microbuzul?

Autocarul – este un autobuz cu grad sporit de confort, folosit de obicei pentru excursii sau transport pe distanțe mari. Spațios, are spații dedicate pentru depozitarea bagajelor la puntea superioară și inferioară a autobuzului. Autocarul poate avea 1 sau 2 nivele.

Microbuz, in Republica Moldova se mai numeste rutiera – este un Autobuz pentru un număr mic de pasageri, de obicei până la 21 de persoane. Timp de călătorie redus.

 

Moldova – Germania autocar vs microbuz :
Autocarul – transportă călătorii de la o autogară pană la o altă autogară. Circulă după o rută prestabilită. Nu intră în toate orașele aflate pe traseu. Deseori se oferă reduceri pentru unele categorii de călători. Transportul unui bagaj de până la 30kg este gratis.

Microbuzul  – în majotritatea cazurilor circulă sub licență de taxi, pot transporta călătorii până la destinație. Uneori microbuzele spre Germania transportă și colete ori au atașat la mașină traul.

 

Moldova – România autocar vs microbuz:
Autocarulpleacă mai mult seara. Orele de sosire de obicei coincide cu graficul afișat. La achizitionarea a 5 bilete de transport, pe al 6 lea il primești GRATUIT.

Microbuz – Timpul călătoriei și confortul este asemănător cu cel de la autocar. Unele microbuze circulă sub licența de INTERBUS. De obicei transportă doar pasageri pentru cetatenia româna – depunere dosare, pașapoarte, premise etc…, duc la instituția necesară, așteaptă călătorii dupa care duce călătorii înapoi in Republica Moldova

 

Moldova – Italia autocar vs microbuz:
Autocarul – deseori se transportă și colete. Datorită concurenței puternice pe această direcție prețurile sunt foarte convenabile.

Microbuz –  de obicei până la 8  persoane, duc pasagerii până la destinație. Reduceri nu se fac.