Restricţii la introducerea în Ungaria a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice

romania_ungaria_65619200    Introducerea pe teritoriul Ungariei a mărfurilor accizabile, cu precădere a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice, este supusă unui regim restrictiv. Ca regulă generală, se admite introducerea liberă a unor astfel de produse până la anumită cantitativă, dincolo de care se impune plata unor accize prevăzute de reglementările legale maghiare.

Se pot introduce în Ungaria scutite de taxa vamală: lucruri personale de voiaj, articole vestimentare si alte obiecte justificate de scopul și durata călătoriei. Călătorii care au împlinit vârsta de 16 ani pot introduce in țara: 200 de bucați de țigari, 50 de bucați de țigari de foi sau 250 grame tutun, 1 litru de alcool ars, 2 litri de vin, ¼ litru apa de colonie si o cantitate mica de parfum ( 100 ml ).

Conform reglementărilor comunitare europene, în Ungaria nu este permisă introducerea băuturilor alcoolice nesigilate cu timbre fiscale care să ateste provenienţa acestora de la producători autorizaţi, fabricate artizanal, fără deţinerea unui certificat de producător autorizat (ex.: ţuica produsă în gospodăriile particulare, în absenţa unui asemenea autorizaţii).

Încălcarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional în Ungaria, cu aplicarea unor amenzi în cuantum de minimum 20.000 Ft (aproximativ 80 €) şi confiscarea produselor neaccizate corespunzător.